Diskussion:Ernst Jünger

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök

Kul med en Jünger-artikel, det behövdes verkligen! Fixade lite smågrejor i den befintliga texten och la till ett litet stycke om gemenskap, som med fördel kan utvecklas. Tänker mig ett framtida avsnitt om teknik (baserat på mina gamla anteckningar till Der Arbeiter) också.--Zerkalo 10 februari 2008 kl. 18.32 (CET)

Nu är jag iofs inte väl insatt i Jüngers teorier om teknik och mobilisering, men jag gissar att det avsnittet skulle göra sig bättre före avsnittet om nihilismen, no? I så fall kan avsnittet om dödsfruktan och gemenskap följas upp av ett om skogsmannen och anarken, som jag har tänkt att jag skulle ge mig på härnäst. Kanske ett stycke om den "oförvillade blicken" också, om jag kan formulera något väsentligt om det.--Iammany 12 februari 2008 kl. 16.41 (CET)
Du har rätt, flyttar. Tänkte skriva en separat artikel om Der Arbeiter, som ett led i en egen kategori om teknik, så jag kortar också ner den delen här och gör den större i huvudartikeln.--Zerkalo 12 februari 2008 kl. 17.39 (CET)