Leanspelet

Från Krigsmaskinen
Version från den 7 februari 2008 kl. 19.27 av Iammany (Diskussion | bidrag) (Ny sida: '''Leanspelet''' är en undervisningsmetod för att informera om mager produktion och hålls som kurser på företag och vissa utbildningar. Spelet kombineras med föreläsningar där k...)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Leanspelet är en undervisningsmetod för att informera om mager produktion och hålls som kurser på företag och vissa utbildningar. Spelet kombineras med föreläsningar där kursdeltagarna ska lära sig vad mager produktion är, hur det kan genomföras och varför företagen behöver anamma dessa metoder. Oftast framhålls det att det handlar om att "arbeta effektivt, inte hårdare". Det presenteras ofta också som en nödvändighet och oundviklig utveckling. Vad som dock oftast inte framhålls är de sociala konsekvenser det får, hur det i längden påverkar arbetarna i produktionen ("på golvet"), etc.

Var uppmärksamm på subtila retoriska grepp, förtäckta politiska agendor.. Använd diskussionstillfällen till att lyfta fram problem som karoshi och karojisatsu, hur det ökar arbetslöshet, klasskiktning, etc..