Skillnad mellan versioner av "Läsning av The unavowable community"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
(Ny sida: :'''På den här sidan samlar vi anteckningar, funderingar och diskussion kring vår läsning av ''La Communauté Inavouable'''''. Tanken är att vi gemensamt skriver en "neutral" samm...)
 
Rad 3: Rad 3:
 
Tanken är att vi gemensamt skriver en "neutral" sammanfattning av boken i [[La Communauté Inavouable|huvudartikeln]] och låter denna sidan vara fri för diskussion, anteckningar, etc.
 
Tanken är att vi gemensamt skriver en "neutral" sammanfattning av boken i [[La Communauté Inavouable|huvudartikeln]] och låter denna sidan vara fri för diskussion, anteckningar, etc.
  
Notera att bokens sida heter [[La Communauté Inavouable]], men det funkar också med [[The Unavowable Community]] (men den skickar bara vidare till den riktiga).
+
Notera att bokens sida heter [[La Communauté Inavouable]], men det funkar också med [[The Unavowable Community]] (som bara är en omdirigeringssida).
 +
 
 +
 
 +
 
 +
== Vad betyder inavouable/unavowable? ==
 +
Inavouable/unavowable är inte precis lättöversatt. Är det nån som kan ge en bra översättning eller åtminstone förklara ordet? En sökning på Dictionary.com på "avow" ger: "to declare frankly or openly; own; acknowledge; confess; admit; To acknowledge openly, boldly, and unashamedly; confess; To state positively; accept; to declare or affirm solemnly and formally as true; admit openly and bluntly". Jag har tidigare vårdslöst översatt "the unavowable community" som "den outsägliga gemenskapen", som väl inte är helt fel ute men ändå inte riktigt head on..--[[Användare:Iammany|Iammany]] 25 december 2007 kl. 21.40 (CET)

Versionen från 25 december 2007 kl. 22.40

På den här sidan samlar vi anteckningar, funderingar och diskussion kring vår läsning av La Communauté Inavouable.

Tanken är att vi gemensamt skriver en "neutral" sammanfattning av boken i huvudartikeln och låter denna sidan vara fri för diskussion, anteckningar, etc.

Notera att bokens sida heter La Communauté Inavouable, men det funkar också med The Unavowable Community (som bara är en omdirigeringssida).


Vad betyder inavouable/unavowable?

Inavouable/unavowable är inte precis lättöversatt. Är det nån som kan ge en bra översättning eller åtminstone förklara ordet? En sökning på Dictionary.com på "avow" ger: "to declare frankly or openly; own; acknowledge; confess; admit; To acknowledge openly, boldly, and unashamedly; confess; To state positively; accept; to declare or affirm solemnly and formally as true; admit openly and bluntly". Jag har tidigare vårdslöst översatt "the unavowable community" som "den outsägliga gemenskapen", som väl inte är helt fel ute men ändå inte riktigt head on..--Iammany 25 december 2007 kl. 21.40 (CET)