Skillnad mellan versioner av "Diskussion"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m
(Wikidagar)
Rad 45: Rad 45:
 
==Wikidagar==
 
==Wikidagar==
 
Vad sägs om att ha en wikidag framöver där vi ICQ-ar och fixar en massa med vår fina wiki? --[[Användare:Raven|Raven]] 23 oktober 2007 kl. 13.26 (CEST)
 
Vad sägs om att ha en wikidag framöver där vi ICQ-ar och fixar en massa med vår fina wiki? --[[Användare:Raven|Raven]] 23 oktober 2007 kl. 13.26 (CEST)
 +
 +
:Visst, låter utmärkt. Men vad mer specifikt hade du tänkt dig? Jag tycker vi ska satsa på att enas kring ett projekt, t ex "Dauvé och hans krets", "den insurrektionella anarkismen" eller "Gilles Deleuze tänkande" osv.. och skriva artiklar utifrån det. Det skulle eventuellt kunna göras i samband med studier (men det kanske ligger längre fram i framtiden).--[[Användare:Iammany|Iammany]] 26 oktober 2007 kl. 19.56 (CEST)

Versionen från 26 oktober 2007 kl. 19.56

Diskutera wikin och dess innehåll. Kom ihåg att signera dina inlägg, det gör du genom att trycka på denna symbol Fil:Button sig.png som finns ovanför fönstret du skriver i när du redigerar.

Denna diskussionsida är öppen och kan läsas även av icke-medlemmar. Var därför försiktig med personuppgifter och andra känsliga uppgifter.


Vad är Krigsmaskinen.se till för?

Ok, första inlägget. Känns bra. Nåväl, min fråga hur ni andra tänker om vad som ska finnas på wikin. Ska det vara en ren encyklopedia för kommunistisk teori och personer med anknytning därtill? Eller ska det vara även vara ett teoretiskt bygge, där vi ger vår "tolkning"? Och ska vi inkorporera våra egna texter och översättningar? KAnske till och med andras texter som kan vara av intresse? Jag har antagit även det senare. Men ordet är fritt!

--Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 19.51 (CEST)

Jag har inte tänkt mig ett renodlat uppslagsverk, utan bara ett verktyg för teoretisk praktik i alla dess former. Det där med om vi ska försöka hålla på någon slags objektivitet eller om det är "vår" tolkning har jag inte funderat alls hittills. Vad menar du föresten med att inkorporera egna texter och översättningar? Menar du att använda wikin som ett slags textarkiv? Det tycker jag att vi bör undvika. Det finns andra ställen som lämpar sig bättre för det. Men för t ex översättningar funkar det ju skitbra att använda wikin. --Iammany 20 oktober 2007 kl. 20.03 (CEST)

Jag tror vi är på samma spår, men det var när jag läste artikeln som den om sabotage jag började undra, för den handlar inte om sabotage utan är mer en samlingssida för polkagrisarnas texter som berör sabotagemetoder. Jag tänker mig att vi kan bygga sidorna ungefär så här: först en mer encyklopedisk förklaring (sabot, träskor osv), sen en mer analytisk del (sabotage som verktyg i klasskamp) och sen exempel på praktik (typ, kortslut något). Sen vad gäller textet tänkte jag att wikin vore en bra plats för översättningar av politiska texter, som ju då rimligen måste vara våra egna med tanke på upphovsrätt (även om jag gärna skiter i den). Ett slags textarkiv som presenterar intressanta texter av omnämnda och onämnda personer i Referensverket. Typ Upprorets anarkism, call of the void och vad annat som wikins medlemmar och/eller andra översatt.--Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 20.42 (CEST)

Kan vi inte skapa en egen "huvudrubrik" i sidolisten för översättningar, typ kalla den Biblioteket, Krigsarkivet eller nåt? --Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 23.09 (CEST)


Behöver vi verkligen ha samma text både i översatt version och som länk under rekommenderad läsning? Tänker nu på Wolfi men också det att jag har en översättning av Wildcats Against Democracy som kan läggas upp.--Myteri 23 oktober 2007 kl. 10.57 (CEST)

För min del är det hugget som... Om du tycker det är onödigt så ta bort den. Man kan u tänka sig att lägga en länk till originaltexen och/eller en engelsk översättning därav på själva textens sida. Vi är ju rätt så mycket i trailmode just nu, och i och med att det är jag som röjt mest så ser det ju lite ut som jag vill. Jag hoppas att ni andra kliver in och styr upp det ni inte gillar eller vill ha annorlunda. Alla min förändringar och det jag lägger upp är "up for grabs". Varken Krigsarkivet eller Rekommenderad läsning är huggna i sten (även om jag verkligen gillar Krigsarkivet, inte misnt namnet). Och Myteri, lägg gärna upp din översättning av Against Democracy, kom bara ihåg att lägga den under rätt rubrik beroende på originalspråket.--Solidaridad 23 oktober 2007 kl. 13.00 (CEST)

Vad vill vi ha på huvudsidan?

Ja, som rubriken lyder: vad vill vi egentligen ha på huvudsidan?--Iammany 20 oktober 2007 kl. 20.28 (CEST)

Tycker det ser helt förträffligt ut som det är nu! --Raven 22 oktober 2007 kl. 09.33 (CEST)

iammany verkar inte lika förtjust i mitt bidrag i form av logga, men även jag är rätt nöjd. Loggan finns uppladdad i ett antal olika versioner och kan lätt laddas ner för att förändras. Den skulle t. ex. var lite störrer kanske och gå över hela sidan. Det är fritt fram. Typsnittet heter Cracked. --Solidaridad 22 oktober 2007 kl. 17.20 (CEST)

Jag tyckte den va rätt ok faktiskt! Brukar inte gilla sånna typsnitt, men den passar här på nått vänster... Bättre än ingenting hur som helst. Sen vet jag inte vad ni anser, man jag tycker det är rätt snyggt att inte ha en logo där i hörnet som det annars brukar vara på wikis. --Raven 23 oktober 2007 kl. 13.28 (CEST)

Inloggade användare

Efter att ha redigeringskrocket med iammany ett gäng gånger nu undrar jag om det finns något sätt att se inloggade medlemmar och kanske till och med vilka sidor de redigerar? --Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 23.11 (CEST)

Hmm, det va en bra fråga... Ska kolla upp... Om jag är seg på det, så får man svar på det mesta på www.mediawiki.org. --Raven 22 oktober 2007 kl. 09.33 (CEST)

Ska alla få läsa diskussionssidan?

En liten undran, är det verkligen särskilt smart och/eller produktivt att hålla diskussionssidan öppen för alla och envar? Vore det inte bättre om man kunde begränsa den till endast de som loggat in? En tanke, bara. --Solidaridad 22 oktober 2007 kl. 17.23 (CEST)

Om det är diskussion i stil med det som förs här så är det väl lugnt? Tänker dock att om det blir fler folk här kanske man även måste skapa ett forum, även fast det innebär ännu ett forum man måste logga in på med jämna mellanrum :-) --Raven 23 oktober 2007 kl. 13.26 (CEST)

Wikidagar

Vad sägs om att ha en wikidag framöver där vi ICQ-ar och fixar en massa med vår fina wiki? --Raven 23 oktober 2007 kl. 13.26 (CEST)

Visst, låter utmärkt. Men vad mer specifikt hade du tänkt dig? Jag tycker vi ska satsa på att enas kring ett projekt, t ex "Dauvé och hans krets", "den insurrektionella anarkismen" eller "Gilles Deleuze tänkande" osv.. och skriva artiklar utifrån det. Det skulle eventuellt kunna göras i samband med studier (men det kanske ligger längre fram i framtiden).--Iammany 26 oktober 2007 kl. 19.56 (CEST)