Skillnad mellan versioner av "Diskussion"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
(Vad är Krigsmaskinen.se till för?)
(Vad är Krigsmaskinen.se till för?)
Rad 16: Rad 16:
  
  
Behöver vi verkligen ha samma text både i översatt version och som länk under rekomenderad läsning? Tänkar nu på Wolfi men också det att jag har en översättning av Wildcats Against Democracy som kan läggas upp.--[[Användare:Myteri|Myteri]] 23 oktober 2007 kl. 10.57 (CEST)
+
Behöver vi verkligen ha samma text både i översatt version och som länk under rekommenderad läsning? Tänker nu på Wolfi men också det att jag har en översättning av Wildcats Against Democracy som kan läggas upp.--[[Användare:Myteri|Myteri]] 23 oktober 2007 kl. 10.57 (CEST)
  
 
== Vad vill vi ha på huvudsidan? ==
 
== Vad vill vi ha på huvudsidan? ==

Versionen från 23 oktober 2007 kl. 10.58

Diskutera wikin och dess innehåll. Kom ihåg att signera dina inlägg, det gör du genom att trycka på denna symbol Fil:Button sig.png som finns ovanför fönstret du skriver i när du redigerar.


Vad är Krigsmaskinen.se till för?

Ok, första inlägget. Känns bra. Nåväl, min fråga hur ni andra tänker om vad som ska finnas på wikin. Ska det vara en ren encyklopedia för kommunistisk teori och personer med anknytning därtill? Eller ska det vara även vara ett teoretiskt bygge, där vi ger vår "tolkning"? Och ska vi inkorporera våra egna texter och översättningar? KAnske till och med andras texter som kan vara av intresse? Jag har antagit även det senare. Men ordet är fritt!

--Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 19.51 (CEST)

Jag har inte tänkt mig ett renodlat uppslagsverk, utan bara ett verktyg för teoretisk praktik i alla dess former. Det där med om vi ska försöka hålla på någon slags objektivitet eller om det är "vår" tolkning har jag inte funderat alls hittills. Vad menar du föresten med att inkorporera egna texter och översättningar? Menar du att använda wikin som ett slags textarkiv? Det tycker jag att vi bör undvika. Det finns andra ställen som lämpar sig bättre för det. Men för t ex översättningar funkar det ju skitbra att använda wikin. --Iammany 20 oktober 2007 kl. 20.03 (CEST)

Jag tror vi är på samma spår, men det var när jag läste artikeln som den om sabotage jag började undra, för den handlar inte om sabotage utan är mer en samlingssida för polkagrisarnas texter som berör sabotagemetoder. Jag tänker mig att vi kan bygga sidorna ungefär så här: först en mer encyklopedisk förklaring (sabot, träskor osv), sen en mer analytisk del (sabotage som verktyg i klasskamp) och sen exempel på praktik (typ, kortslut något). Sen vad gäller textet tänkte jag att wikin vore en bra plats för översättningar av politiska texter, som ju då rimligen måste vara våra egna med tanke på upphovsrätt (även om jag gärna skiter i den). Ett slags textarkiv som presenterar intressanta texter av omnämnda och onämnda personer i Referensverket. Typ Upprorets anarkism, call of the void och vad annat som wikins medlemmar och/eller andra översatt.--Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 20.42 (CEST)

Kan vi inte skapa en egen "huvudrubrik" i sidolisten för översättningar, typ kalla den Biblioteket, Krigsarkivet eller nåt? --Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 23.09 (CEST)


Behöver vi verkligen ha samma text både i översatt version och som länk under rekommenderad läsning? Tänker nu på Wolfi men också det att jag har en översättning av Wildcats Against Democracy som kan läggas upp.--Myteri 23 oktober 2007 kl. 10.57 (CEST)

Vad vill vi ha på huvudsidan?

Ja, som rubriken lyder: vad vill vi egentligen ha på huvudsidan?--Iammany 20 oktober 2007 kl. 20.28 (CEST)

Tycker det ser helt förträffligt ut som det är nu! --Raven 22 oktober 2007 kl. 09.33 (CEST)

iammany verkar inte lika förtjust i mitt bidrag i form av logga, men även jag är rätt nöjd. Loggan finns uppladdad i ett antal olika versioner och kan lätt laddas ner för att förändras. Den skulle t. ex. var lite störrer kanske och gå över hela sidan. Det är fritt fram. Typsnittet heter Cracked. --Solidaridad 22 oktober 2007 kl. 17.20 (CEST)

Inloggade användare

Efter att ha redigeringskrocket med iammany ett gäng gånger nu undrar jag om det finns något sätt att se inloggade medlemmar och kanske till och med vilka sidor de redigerar? --Solidaridad 20 oktober 2007 kl. 23.11 (CEST)

Hmm, det va en bra fråga... Ska kolla upp... Om jag är seg på det, så får man svar på det mesta på www.mediawiki.org. --Raven 22 oktober 2007 kl. 09.33 (CEST)

Ska alla få läsa diskussionssidan?

En liten undran, är det verkligen särskilt smart och/eller produktivt att hålla diskussionssidan öppen för alla och envar? Vore det inte bättre om man kunde begränsa den till endast de som loggat in? En tanke, bara. --Solidaridad 22 oktober 2007 kl. 17.23 (CEST)