Skillnad mellan versioner av "Blockad"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
(Ny sida: En '''blockad''' används då och då av arbetare som blockerar t.ex. ingången till en arbetsplats, för att på sätt stoppa verksamheten.)
 
(utvecklade den lite)
 
(En mellanliggande version av en annan användare visas inte)
Rad 1: Rad 1:
En '''blockad''' används då och då av arbetare som blockerar t.ex. ingången till en arbetsplats, för att på sätt stoppa verksamheten.
+
En blockad är när personer försöker blockera och stoppa verksamheten på en arbetsplats genom direkt aktion. Arbetare kan göra blockad mot sin egen arbetsplats som en del i en strejk. men den vanligaste blockaden sker genom att arbetare från andra arbetsplatser, eller skolor eller arbetslöshet, blockerar och stör verksamheten på en arbetsplats. Det kan ske genom att hindra transporter till och från arbetsplatsen, genom helt sonika stå för ingången på en arbetsplats, eller genom att störa produktionen själva arbetsplatsen, genom att till exempel många går in på en restaurang och bara beställer en vatten var, eller går in i en butik och köper en vattenflaska var.

Nuvarande version från 16 maj 2008 kl. 12.12

En blockad är när personer försöker blockera och stoppa verksamheten på en arbetsplats genom direkt aktion. Arbetare kan göra blockad mot sin egen arbetsplats som en del i en strejk. men den vanligaste blockaden sker genom att arbetare från andra arbetsplatser, eller skolor eller arbetslöshet, blockerar och stör verksamheten på en arbetsplats. Det kan ske genom att hindra transporter till och från arbetsplatsen, genom helt sonika stå för ingången på en arbetsplats, eller genom att störa produktionen på själva arbetsplatsen, genom att till exempel många går in på en restaurang och bara beställer en vatten var, eller går in i en butik och köper en vattenflaska var.