Batkogruppen och Dissident

Från Krigsmaskinen
Version från den 20 oktober 2007 kl. 18.17 av Iammany (Diskussion | bidrag) (Ny sida: '''Batkogruppen''' (på gatan "Los Batkos Locos") är en sammanslutning av personer som engagerar sig i kommunistisk teoribildning. Till verksamheten hör redaktionsarbetet och utgivningen ...)

(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till: navigering, sök

Batkogruppen (på gatan "Los Batkos Locos") är en sammanslutning av personer som engagerar sig i kommunistisk teoribildning. Till verksamheten hör redaktionsarbetet och utgivningen av tidskriften Dissident, som är gruppens huvudsakliga syssla, och Polkawikin (som görs tillsammans med Polkagrisar). I samband med utgivningen av Dissident hålls också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i Motarbetaren.

Gruppen skrev till första numret av Dissident en plattform med tydligt avstamp i en anarkistisk kommunism, men har nu övergett slika programmatiska positioner till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister". En annan möjlig beteckning är "kätterska anarkister", vilket enskilda "batkoiter" använder.


Se också