Skillnad mellan versioner av "Batkogruppen och Dissident"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m
(skrev om de och tog bort en del trams)
Rad 1: Rad 1:
'''Batkogruppen''' (på gatan "Los Batkos Locos") är en sammanslutning av personer som engagerar sig i kommunistisk teoribildning. Till verksamheten hör redaktionsarbetet och utgivningen av tidskriften ''[[Dissident]]'', som är gruppens huvudsakliga syssla, och [[Krigsmaskinen:Om|Krigsmaskinen]] (som nu är ett fristående projekt). I samband med utgivningen av ''Dissident'' hålls också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i [[Motarbetaren]].
+
'''Batkogruppen''' är en sammanslutning av personer med intresse i kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften ''[[Dissident]]'', och den numer fristående wikin [[Krigsmaskinen:Om|Krigsmaskinen]]. I samband med utgivningen av ''Dissident'' ger gruppen ibland också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i bland annat [[Motarbetaren]].
  
Gruppen skrev till första numret av ''Dissident'' en plattform med tydligt avstamp i en anarkistisk kommunism, men har nu övergett slika programmatiska positioner till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister". En annan möjlig beteckning är "kätterska anarkister", vilket enskilda "batkoiter" använder.
+
Gruppen skrev till första numret av ''Dissident'' en så kallad plattform med tydligt avstamp i den [[anarkokommunistiska]] traditionen, men övergav denna [[programmatism]] redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".  
  
  

Versionen från 20 oktober 2007 kl. 18.21

Batkogruppen är en sammanslutning av personer med intresse i kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften Dissident, och den numer fristående wikin Krigsmaskinen. I samband med utgivningen av Dissident ger gruppen ibland också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i bland annat Motarbetaren.

Gruppen skrev till första numret av Dissident en så kallad plattform med tydligt avstamp i den anarkokommunistiska traditionen, men övergav denna programmatism redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".


Se också