Skillnad mellan versioner av "Batkogruppen och Dissident"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m
m
Rad 1: Rad 1:
'''Batkogruppen''' (på gatan "Los Batkos Locos") är en grupp som arbetar med studier och utveckling av kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften [[Dissident]], men också på den numera fristående wikin [[Krigsmaskinen:Om|Krigsmaskinen]] och det fristående forumet [[antipolitik.se]]. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i andra projekt bland annat [[Motarbetaren]].  
+
'''Batkogruppen''' (på gatan "Los Batkos Locos") är en grupp personer som sysslar med studier och utveckling av kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften [[Dissident]], men också på den numera fristående wikin [[Krigsmaskinen:Om|Krigsmaskinen]] och det fristående forumet [[antipolitik.se]]. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i andra projekt, bland annat [[Motarbetaren]].  
  
Gruppen skrev till första numret av Dissident en så kallad plattform med tydligt avstamp i den [[anarkokommunistiska]] traditionen, men övergav denna [[programmatism]] redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".  
+
Gruppen skrev till första numret av ''Dissident'' en så kallad plattform med tydligt avstamp i den [[anarkism|anarkokommunistiska]] traditionen, men övergav denna [[programmatism]] redan till sitt andra nummer av ''Dissident'' till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".  
  
 
== Se även ==
 
== Se även ==

Versionen från 2 augusti 2008 kl. 15.36

Batkogruppen (på gatan "Los Batkos Locos") är en grupp personer som sysslar med studier och utveckling av kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften Dissident, men också på den numera fristående wikin Krigsmaskinen och det fristående forumet antipolitik.se. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i andra projekt, bland annat Motarbetaren.

Gruppen skrev till första numret av Dissident en så kallad plattform med tydligt avstamp i den anarkokommunistiska traditionen, men övergav denna programmatism redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".

Se även

Externa källor