Skillnad mellan versioner av "Batkogruppen och Dissident"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
m
Rad 1: Rad 1:
'''Batkogruppen''' är en sammanslutning av personer med intresse i kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften [[Dissident]], och den numer fristående wikin [[Krigsmaskinen:Om|Krigsmaskinen]]. I samband med utgivningen av [[Dissident]] ger gruppen ibland också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i bland annat [[Motarbetaren]].
+
'''Batkogruppen''' är en grupp som arbetar med studier och utveckling av kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften [[Dissident]], och den numera fristående wikin [[Krigsmaskinen:Om|Krigsmaskinen]]. I samband med utgivningen av [[Dissident]] ger gruppen ibland också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i bland annat [[Motarbetaren]].  
  
Gruppen skrev till första numret av ''Dissident'' en så kallad plattform med tydligt avstamp i den [[anarkokommunistiska]] traditionen, men övergav denna [[programmatism]] redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".  
+
Gruppen skrev till första numret av Dissident en så kallad plattform med tydligt avstamp i den [[anarkokommunistiska]] traditionen, men övergav denna [[programmatism]] redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".  
  
  
Rad 7: Rad 7:
 
* Tidskriften [[Dissident]]
 
* Tidskriften [[Dissident]]
 
* [http://www.batko.se Batkogruppens hemsida]
 
* [http://www.batko.se Batkogruppens hemsida]
 +
* [http://www.motarbetaren.se Motarbetaren]

Versionen från 22 oktober 2007 kl. 20.23

Batkogruppen är en grupp som arbetar med studier och utveckling av kommunistisk teoribildning och klasskampsteori. Gruppens verksamhet är främst fokuserad på utgivningen av tidskriften Dissident, och den numera fristående wikin Krigsmaskinen. I samband med utgivningen av Dissident ger gruppen ibland också föredrag. Enskilda personer från Batkogruppen är också involverade i bland annat Motarbetaren.

Gruppen skrev till första numret av Dissident en så kallad plattform med tydligt avstamp i den anarkokommunistiska traditionen, men övergav denna programmatism redan till sitt andra nummer av Dissident till förmån för en sökande, odogmatisk öppenhet gentemot teori och praktik. På sin hemsida kallar de sig "odogmatiska kommunister".


Se också