Skillnad mellan versioner av "Alfredo Bonanno"

Från Krigsmaskinen
Hoppa till: navigering, sök
Rad 1: Rad 1:
'''Alfredo Maria Bonanno''' är en italiensk anarkist och även redaktör för Anarchismo Editions. Bonanno har givit ut en mängd egna texter, bland annat [http://theanarchistlibrary.org/HTML/Alfredo_M._Bonanno__Armed_Joy.html ''Armed Joy''] (vilket resulterade i en 18 månader lång fängelsevistelse), [http://www.motarbetaren.se/insurrection_raven/en_texts/from_riot_to_insurrection.html ''From Riot to Insurrection''] och [http://theanarchistlibrary.org/HTML/Alfredo_M._Bonanno__For_An_Anti-authoritarian_Insurrectionalist_International.html ''For An Anti-authoritarian Insurrectionalist International''] som skrevs parallellt med sovjetunionens upplösning och inbördeskriget i ex-jugoslavien. Texten förordar en koordinering av anarkister kring medelhavsområdet.
+
'''Alfredo Maria Bonanno''', född 1937 i den sicilianska staden Catania är en italiensk anarkist och även redaktör för Anarchismo Editions. Bonanno har givit ut en mängd egna texter, bland annat [http://theanarchistlibrary.org/HTML/Alfredo_M._Bonanno__Armed_Joy.html ''Armed Joy''] (vilket resulterade i en 18 månader lång fängelsevistelse), [http://www.motarbetaren.se/insurrection_raven/en_texts/from_riot_to_insurrection.html ''From Riot to Insurrection''] och [http://theanarchistlibrary.org/HTML/Alfredo_M._Bonanno__For_An_Anti-authoritarian_Insurrectionalist_International.html ''For An Anti-authoritarian Insurrectionalist International''] som skrevs parallellt med sovjetunionens upplösning och inbördeskriget i ex-jugoslavien. Texten förordar en koordinering av anarkister kring medelhavsområdet.

Versionen från 26 december 2011 kl. 16.46

Alfredo Maria Bonanno, född 1937 i den sicilianska staden Catania är en italiensk anarkist och även redaktör för Anarchismo Editions. Bonanno har givit ut en mängd egna texter, bland annat Armed Joy (vilket resulterade i en 18 månader lång fängelsevistelse), From Riot to Insurrection och For An Anti-authoritarian Insurrectionalist International som skrevs parallellt med sovjetunionens upplösning och inbördeskriget i ex-jugoslavien. Texten förordar en koordinering av anarkister kring medelhavsområdet.